
Dietetyczne koktajle Vegan Shake o smaku tropikalnych owoców to źródło pożytecznego białka roślinnego z brązowego ryżu i kanadyjskiego źółtego grochu, aminokwasów, spiruliny, chlorelli i lucerny.
Brązowy ryż jest to pełnowartościowa postać ryżu, ponieważ zachowuje wszystkie pożyteczne substancje. Izolat białka ryżowego zawiera cenne aminokwasy, takie jak walina, leucyna, lizyna, tryptofan i inne, konieczne do odbudowy mięśni i energii na poziomie komórkowym oraz utrzymania odpowiedniego metabolizmu. Przyczynia się do zmniejszenia cholesterolu we krwi i wątrobie, sprzyja zapobieganiu nadwadze i otyłości (stłuszczeniu), reuluje apetyt. Ponadto brązowy ryż nie zawiera glutenu, który wywołuje reakcje alergiczne.
Groch – najbogatsze źródło białka spośród wszystkich kultur roślinnych. Białko grochu zbliżone jest do białka mięsa i zawiera szereg niezbędnych aminokwasów: cystynę,, argininę, metioninę, które są znacznie lepiej przyswajane, co wyjaśnia popularność grochu wśród europejskich wegetarian. Stwierdzono, że białko grochu wywiera korzystny wpływ na układ sercowo-naczyniowy, sprzyja poprawie sprawności i wydolności organizmu, zwiększeniu masy mięśniowej oraz zmniejszeniu zawartości tłuszczów w organizmie.
Wyciąg z kiełków lucerny – uchodzi za bogate źródło białek, witamin (A, B, D, K, E, C), makro i mikroelementów oraz chlorofilu.
Chlorella i spirulina – ze względu na bardzo dużą zawartość białka zalecane jest ich codzienne spożywanie w celu stabilizacji masy ciała, zwiększenia aktywności fizycznej i umysłowej. Zawierają również chlorofil i fitocyaninę, minerały, witaminy A, E i z grupy B. Chlorella i spirulina wspierają czynność układu sercowo-naczyniowego i ośrodkowego układu nerwowego, procesy detoksykacji, a także sprzyjają regulacji trawienia oraz równowagi witaminowo-mineralnej w organizmie.
Vegan Shake wykazuje następujące pożądane efekty:
- podnosi energię i wytrzymałość
- sprzyja zachowaniu elastyczności mięśni i odbudowy masy mięśniowej
- sprzyja normalizacji równowagi witanimowo-minetalnej