
To naturalne źródło wszystkich niezbędnych składników, potrzebnych do wytworzenia odporności, podtrzymywania i przywracania do normalnego stanu osłabionego systemu odpornościowego. Młodziwo tworzy się podczas bardziej skomplikowanego procesu niż powstawanie zwykłego mleka, składników w nim zawartych, w tak dużej koncentracji, nie spotyka się w żadnym naturalnym pożywieniu Młodziwo to pierwsze pożywienie ssaków, w tym i człowieka, które zapewnia ochronę noworodków w pierwszych dniach życia, kiedy są najbardziej bezbronne. Wraz z młodziwem od matki do organizmu dziecka przedostają się antyciała – dziedziczone cechy odpornościowe.
Na potrzeby suplementu FirstFood wykorzystano mleko krowie, wytworzone w ciągu pierwszych 36 godzin po ocieleniu i poddane obróbce według specjalnej technologii, nieuszkadzającej substancji czynnych młodziwa. Udowodniono, że młodziwo krowy jest bezpiecznym i organicznie kompatybilnym pożywieniem nawet dla tych, którzy są na diecie wyłączającej produkty mleczne, ponieważ zawartość laktozy i mleka jest w nim minimalna.
Immunoglobuliny – antyciała o szerokim spektrum, chroniące organizm przed bakteriami, mikrobami, grzybami, wirusami i alergenami.
Witaminy i minerały. Młodziwo to źródło witamin C, E, B2, B6, B12 i minerałów (żelazo, wapń, fosfor, potas, cynk). Dla porównania witaminy A w młodziwie jest 5-6 razy, a witaminy E 6-7 razy więcej niż w mleku.
Białka – glikoproteiny chronią czynniki wzrostu przed uszkodzeniami ze strony kwasu żołądkowego, a laktoalbuminy stanowią źródło niezbędnych aminokwasów, które nie są wytwarzane w organizmie. Młodziwo jest bogate w enzymy: peroksydazę, reduktazę, lipazę, fosfatazę, laktazę i peptydazę, zawiera lizozym. Czynniki wzrostu sprzyjają powiększaniu masy mięśniowej i odbudowie DNA i RNA, stymulują podział komórkowy tkanki łącznej, tworzenie chrząstki i istoty kości. Sportowcy regularnie stosują młodziwo, ponieważ nie tylko stymuluje przyrost masy mięśniowej, ale i sprzyja odmłodzeniu organizmu i poprawia stan zdrowia.
Działanie First Food:
- wzmacnia system immunologiczny
- chroni przed chorobami autoimmunologicznymi
- reguluje procesy zapalne w organizmie
- zapewnia ochronę antybakteryjną i przeciwwirusową
- chroni i odbudowuje błonę śluzową układu pokarmowego
- stymuluje zwiększenie masy mięśniowej
- normalizuje apetyt i pomaga kontrolować wagę.